mandag 24. november 2008

Innbrudd i huset...

Når en bor og lever i Johannesburg er det mange forhåndsregler en må ta i forhold til sikkerhet. Johannesburg er en av verdens mest kriminelle byer, og det må vi forholde oss til. I begynnelsen kan det være unaturlig å alltid måtte låse dørene når en kjører bil, passe ekstra godt på i lyskryss på kveldene, ikkje gå ute åleine, osv. men det er en nødvendighet.

Dette er noke en blir veldig fort vant til, men en blir også sløv. Når det ikkje skjer noke, er det lett å glømme disse reglene.

For to veker sida fekk vi oss en påminning på at vi faktisk lever i en av verdens mest kriminelle byer.
Mens vi alle sov ei natt hadde vi innbrudd i huset vårt. Vi bor i ett security sikra område, der en må passere vakter for å komme inn, vi har elektrisk port og strømgjerder opp på muren rundt huset. Alikavel klarte altså noken å komme seg inn i huset vårt om natta.

Dei hadde knust ett vindu i bakdøra og klart å opna døra fra innsida. Eg hadde veska mi liggande på stua, so der hadde dei forsynt seg med 1000 rand, fotoapparat, iPod, mobiltelefon og litt andre småting. Utrulig kjipt…

Det var ikkje særlig kjekt å våkne opp den morningen og oppdage at det faktisk hadde vore folk inne i huset mens vi sov.

Vi hadde politiet her og dei kunne fortelle at det hadde vore mange innbrudd i dette området i det siste. Det er på en måte godt å høyre, det betyr at det ikkje er vi, som kvite ”rike” som var målet.

I morgen kjem vaktselskapet og skal installere alarm i huset vårt. So då gjeld det å huske å slå av alarmen før vi går inn på stua om morningane :)

Ingen kommentarer: